De ce nu reuseste Primaria Capitalei sa cheltuiasca banii primiti din imprumuturi externe   septembrie 12th, 2010

foto: arvaalcommunication.com

Primaria Capitalei are bani, dar nu ii cheltuieste. In primul semestru al acestui an municiplitatea a cheltuit doar 109,14 milioane lei din imprumuturi externe, cu 233,96 milioane mai putin decat suma prevazuta in buget, informeaza ziare.com.

Acest lucru inseamna ca mai multe investitii planuite de municipalitate nu s-au realizat asa cum prevedea bilantul. Pentru invatamant, suma cheltuita a fost de 54,35 milioane lei, fata de o prevedere de 176,4 milioane lei, iar la transport, din 80,4 milioane lei, s-au cheltuit doar 20 de milioane. Mai mult, la capitolul locuinte, servicii si dezvoltare publica, cheltuiala in acest semestru a fost de 0 lei, desi in plan erau lucrari de 32 milioane lei.

Gurile rele spun ca responsabil pentru aceasta situatie este chiar edilul-sef Sorin Oprescu, care nu demareaza proiectele pentru care a primit finantare externa.

Anul trecut, din imprumuturile externe, primaria nu au folosit decat 299 din cei 700 milioane lei bugetati, iar in 2008 municipalitatea nu a reusit sa cheltuiasca decat 100 de milioane euro.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii