Tradare emotionala versus tradare sexuala   septembrie 17th, 2010

Foto: ziare.com

 

Tradarea e traumatizanta, indiferent daca partenerul e indragostit de o alta persoana sau are doar o aventura. In ambele cazuri cel inselat sufera enorm, dar in mod surprinzator, unele persoane sunt mai afectate de tradarea emotionala decat de o aventura extaconjugala.

Studiile specialistilor de pana acum aratau ca barbatii sunt mai afectati de infidelitatea sexuala, in timp ce femeile iau mult mai in serios infidelitatea emotionala, informeaza Shine.

Kenneth Levy, psiholog la universitatea Penn din America a realizat un studiu prin care explica de ce unii sunt mai afectati daca partenerii lor fac sex cu o alta persoana, iar altii daca afla ca persoana iubita e indragostita de altcineva.

Levy a realizat ca exista doua stiluri de relatii: “atasament nepasator” si ”atasament sigur”. Cei din prima categorie nu acorda o importanta prea mare relatiei si sunt independenti, in timp ce persoanele din a doua categorie considera relatia foarte importanta si pun mare pret pe intimitate.

Cei implicati in relatii “nepasatoare” sunt mai ofensati de infidelitatea sexuala, in timp ce persoanele din “relatiile sigure” sunt devastate daca sunt tradate emotional.

Concluzia la care a ajuns Levy este surprinzatoare: ambele tipuri de atasament au fost descoperite atat la barbati cat si la femei, iar psihologul spune ca aceste stiluri sunt dobandite inca din perioada copilariei.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii