Romania risca sa piarda cele cinci miliarde din Fondul Social European, sustine un comisar european   septembrie 18th, 2010

romanialibera.ro

Comisarul european pe Afaceri sociale, Laszlo Andor, critica Romania pentru ca nu a reusit sa foloseasca adecvat Fondul Social European, programul de reducere a saraciei administrat de Bruxelles, scrie Financial Times, citat de NewsIn. Responsabilul european avertizeaza ca tara noastra ar putea pierde banii, cinci miliarde de dolari, la care are dreptul pana in 2013.

„Romania a asimilat mai putin de 1% din aproape cinci miliarde de dolari la care are dreptul in cadrul acestui program din 2007 pana in 2013, comparativ cu 16% media in UE. Bucurestiul risca sa piarda banii, daca nu le gaseste o intrebuintare adecvata. Romania este cel mai slab performer din UE in termeni de folosire a Fondului Social European, este o problema majora”, s-a plans Laszlo Andor.

In cadrul interviului acordat Financial Times, comisarul european a mai explicat ca si stigmatizarea populatiei rome a fst un factor care i-a impiedicat pe reprezentantii acestei etnii sa beneficieze de fonduri UE. “Nu este clar in ce masura autoritatile din fiecare stat sunt cu adevarat decise sa foloseasca banii pentru integrarea romilor” , a marturisit Andor.

Site-ul publicatiei britanice aminteste ca Romania afirma ca a finantat mai multe programe pentru integrarea romilor si s-a plans ca finantarea UE nu este suficienta. In plus, Bucurestiul preseaza Bruxelles-ul sa vada problema ca una paneuropeana, si nu una strict nationala, adauga FT.

Luciana Popp

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii