Anastase devine defensiva: Coalitia este dispusa sa reia votul pe legea pensiilor   septembrie 20th, 2010

inpolitics.ro

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat luni ca liderii coalitiei de la guvernare sunt de acord cu reluarea votului pe legea pensiilor, dupa ce dupa ce PSD si PNL au acuzat lipsa de cvorum si fraudarea votului dat miercurea trecuta, relateaza HotNews.ro

„Opozitia nu a depus nicio contestaţie la Secretariatul General al Camerei deputatilor cu privire la votul dat saptamana trecuta asupra acestei legi”, a declarat Anastase. „Liderii coalitiei sunt de acord sa mergem pe procedura regulamentara si sa intrebam daca sunt de acord cu reluarea votului”, a spus ea, adaugand insa ca pentru acest lucru „trebuie sa existe un act de la care sa pornim, o contestatie, iar aceasta contestatie pana in momentul de fata nu exista”. Roberta Anastase a explicat ca presedintele Camerei Deputatilor nu are ca atributie numararea voturilor iar liderii opozitiei nu au cerut, in momentul in care au parasit sala, verificarea cvorumului.

Ea a acuzat faptul ca „Victor Ponta apare la votul electronic ca a votat iar din imagini apare ca nu era in camera”. „Daca vorbeste cineva de cine e hot, si daca  Ponta face aceasta afirmatie, ei bine, atunci dansul este in aceasta situatie”. Anastase a mai declarat ca, in opinia sa, discutiile legate de acest subiect nu sunt altceva decat „un spectacol public pe care unii aleg sa-l faca chiulind din Parlament”.Daca pretul pe care trebuie sa-l plateasca Camera Deputatilor in ansamblul ei pentru ca domul Ponta sa nu mai chiuleasca este de a relua votul atunci eu personal sunt decisa sa reluam votul”, a spus ea.

Declaratiile reprezentantei PDL vin dupa ce PSD a anuntat ca va depune plangere penala Robertei Anastase, pe care o acuza de abuz in serviciu, fals si uz de fals pentru modul in care s-a derulat votul la Legea Pensiilor. PSD si PNL sustin ca Roberta Anastase a numarat fraudulos voturile, eludand lipsa de cvorum din camera inferioara a Parlamentului. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

septembrie 20th, 2010 at 17:15
Sorin ROSCA STANESCU » Blog Archive » Ponta: Reluarea votului i-ar putea aduce lui Anastase o pedeapsa mai mica spune:

[…] iar in prezent social-democratii strang probe, potrivit NewsIn. Ponta afirma ca, chiar daca Anastase a acceptat reluarea votului pentru Legea pensiilor,  acest lucru nu ii inlatura raspunderea, ci […]