Franta se afla sub amenintarea unui atac terorist incepand de joia trecuta   septembrie 20th, 2010

Foto: ziare.com

Franta este expusa unei amenintari importante de atac terorist incepand de joi, 16 septembrie, a declarat luni dimineata o sursa apropiata Ministerului de Interne, relateaza Le Monde, preluat de HotNews. Amenintarea ar putea viza transporturile, a mai precizat sursa citata, care a preferat sa-si pastreze anonimatul si nu a mai oferit alte detalii. Ministrul de Interne, Brice Hortefeux, a confirmat ulterior ca „amenintarea este reala” si ca „vigilenta noastra a fost intarita”.

Serviciile secrete franceze cauta, incepand de joi, „o femeie, o terorista susceptibila de a comite un atentat kamikaze la Paris”, a anuntat postul de radio RTL. „Doua informatii concordante” au parvenit, „in noaptea de miercuri spre joi, la Ministerul de Interne, dintr-o tara maghrebiana si de la un serviciu secret francez”, a mai precizat RTL, care a adaugat ca sistemul de alerta a fost marit, fara a se ajunge insa la ultimul stadiu. Rectorul Marii Moschei din Paris si fostul presedinte al Consiliului francez al cultului musulman, Dalil Boubakeur, a fost plasat sub protectie din cauza pozitiilor moderate pe care le-a exprimat.

Dupa cum aminteste Hotnews, in data de 11 septembrie, seful antiterorismului francez, Bernard Squarcini, a afirmat ca amenintarea comiterii unui atentat pe teritoriul Frantei „nu a fost niciodata atat de mare” si a citat ca principala sursa de informare al-Qaeda Maghrebului islamic (AQMI). „Ne aflam astazi la acelasi nivel de amenintare ca in 1995”, an marcat de un val de atentate in Franta, a mai precizat acesta.
(I. B.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii