Obezii sunt afectati mai des de depresie   septembrie 20th, 2010

Foto: medlive.hotnews.ro

Persoanele care sufera din cauza obezitatii au sanse mai mari sa sufere si din cauza depresiei , in comparatie cu o persoana cu o greutate normala, potrivit unui studiu Gallup, informeaza ziare.com.

Astfel, se pare ca unul din patru adulti americani obezi are mai multe sanse decat o persoana cu o greutate normala de a fi diagnosticat cu depresie si sa se confrunte cu stresul, stari de neliniste, furie si tristete, potrivit studiului.

Aproape un sfert dintre obezi (23,2%) au fost diagnosticati cu depresie, in comparatie cu 14,3% dintre cei cu greutate normala. De asemenea, exista o relatie de reciprocitate intre depresie si obezitate, astfel incat persoanele depresive prezinta un risc cu 58% mai mare de a deveni obeze.

Nici greutatea foarte scazuta nu ne scapa de depresie, avand aceleasi efecte ca si in cazul persoanelor obeze. De asemenea, persoanele obeze sunt mult mai putin fericite, in comparatie cu persoanele cu o greutate normala. Studiul a fost facut de Gallup in perioada ianuarie – septembrie 2010 pe 250.000 de persoane.

In Romania, statisticile ultimilor ani arata ca 20% dintre locuitori sufera de obezitate si alti 40% sunt supraponderali, ceea ce ne situeaza pe locul trei in Europa ca prevalenta a obezitatii. Ceea ce este deosebit de grav, peste 40% dintre copiii din Romania sunt supraponderali, scrie eva.ro.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii