AP: Presedintele Traian Basescu nu considera ca Romania ar fi o tara europeana normala   septembrie 23rd, 2010

Foto: mediafax.ro

Agentia Associated Press remarca cu stupoare, intr-un articol de miercuri, ca presedintele Traian Basescu, nu considera ca Romania este o tara europeana, cel putin nu una normala.  Comentand pe tema acestei „glume muscatoare”, AP aminteste ca seful statului roman este „cunoscut pentru remarcile sale ce impresioneaza prin originalitate”.

“Ar fi simplu sa te gandesti la Romania ca la o tara europeana. Dar potrivit presedintelui tarii, chiar nu este, cel putin una normala” relateaza Associated Press, citata de Agerpres.
AP amineste in continuare ca, “Intrebat miercuri pe cine ar sustine la alegerile din aceasta toamna din Republica Moldova, din care o mare parte a fost in trecut in componenta Romaniei, presedintele Traian Basescu a declarat ca el spera ca alianta proeuropeana va ramane la putere. Dar el le-a spus apoi unor jurnalisti straini, probabil in glumă, ‘Aveti grijă, am spus pro-europeana si nu pro-romana… Nu este acelasi lucru’”.
“Referitor la Romania ca tara europeana normala, el a facut o gluma muscatoare, ‘este putin cam mult’. Presedintele roman este cunoscut pentru remarcile sale ce impresioneaza prin originalitate. Romania s-a alaturat Uniunii Europene in 2007. Este pe continent. Dar este normala? Probabil ca ii revine presedintelui sa decida”, conchide, ironic, autorul articolului publicat de Associated Press.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii