Melescanu: Igas trebuie sa incerce sa fie credibil si convingator   septembrie 28th, 2010

mpinteractiv.ro

Presedintele Comisiei de Aparare din Senat, Teodor Melescanu, a declarat marti, pentru RFI, ca noul ministru al Administratiei si Internelor, Traian Igas, are si calitati, fiind „o persoana foarte disciplinata si ascultatoare”, calitati bune pentru partidul care l-a promovat, dar ca va trebui sa depuna „un efort mult mai mare, pentru a incerca sa fie credibil si convingator”. Senatorul PNL a mai apreciat ca aderarea la spatiul Schengen nu depine de un singur om, subliniind ca „este vorba de o intreaga structura”, care continua sa lucreze si dupa plecarea lui Vasile Blaga de la conducerea MAI.

„Nu e nici o umbra de indoiala, din punctul meu de vedere, ca aderarea Romaniei la Spatiul Schengen nu depinde de o persoana, oricat de importanta ar fi ea, chiar daca este vorba de ministrul de Interne”, a declarat Teodor melescanu la RFI. „Este vorba de o intreaga structura, care a lucrat si lucreaza in continuare. Nu vad o problemă deosebita”, a explicat el. Senatorukl liberal a atentionat insa ca „un ministru care are o anumita platforma, o anumita imagine, care a fost un interlocutor ar fi putut, in opinia mea, sa fie mai util in aceasta perioada, decat un ministru care intra in profesie, care are pentru prima oara o asemenea responsabilitate, care nu este cunoscut si care va trebui sa faca un efort mult mai mare, pentru a incerca să fie credibil si convingator”. „Aici cred ca putem avea anumite probleme”, a subliniat Melescanu. Intrebat cum l-ar descrie pe Igas, cu care este coleg in Senat, fostul ministru al Apararii a spus ca acesta „este o persoana foarte disciplinata si ascultatoare, deci are si calitati”, cel putin pentru partidul politic care l-a promovat.

 Traian Igas a fost numit ministru de Interne luni, dupa ce Vasile Blaga  si-a depus demisia de onoare in urma unui scandal provocat de marsul neautorizat al politistilor pana la Palatul Cotroceni, de vinerea trecuta.

Alina Olteanu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii