Funeriu contraataca: Ministrul Educatiei si Guvernul au 11 clase peste PSD   octombrie 3rd, 2010

media1.ro

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a comentat duminica informatia potrivit careia ar avea doar 11 clase, afirmand ca intregul Guvern are 11 clase peste PSD, transmite NewsIn. Funeriu fusese acuzat de presa ca are doar 11 clase conform legii invatamantului din Romania, pentru ca politicianul nu si-a echivalat studiile din strainatate nici pana in momentul in care a preluat portofoliul Educatiei.

„Daca va veti uita la televizor, veti vedea ca ministrul Educatiei e acuzat ca are doar 11 clase. Va spun ca ministrul Educatiei si Guvernul au 11 clase peste toata conducerea PSD”, a declarat la Suceava Daniel Funeriu. El a continuat atacurile la adresasocial-democratilor, afirmand ca ceea ce ii doare in realitate pe memembrii opozitiei este faptul ca nu mai au la dispozitie institutiile statului, precum Guvernul, Presedintia, sau Curtea Constitutionala. „Asta ii doare, este un element dureros pentru ei, dar bun pentru romani”, a spus ministrul, care participa duminica la sedinta Colegiului Judetean de Coordonare al PDL Suceava, alaturi de aproximativ o mie de delegati din organizatiile din judet, intre care mai multi ministri si membri ai conducerii centrale a partidului.

„Eu nu am avut nevoie de o astfel de echivalare”

Realitatea TV a relatat sambata ca ministrul Educatiei nu are decat 11 clase potrivit legiilor din Romania, pentru ca nu si-a echivalat nici pana acum studiile din strainatate. “Nu mi-am echivalat niciodata studiile facute in strainatate in Romania. Eu nu am avut nevoie de o astfel de echivalare. Inteleg foarte bine unde bateti. Aceasta problema a echivalarii este o problema pur formala, ea trebuie facuta pentru cei care au nevoie sa-si echivaleze studiile”, a declarat Daniel Funeriu, citat de Realitatea.Net.

Potrivit sursei citate, ministrul Educatiei a terminat clasa a XII-a la Lycee International des Pontonniers, din Strasbourg. In acelasi oras, si-a luat si diploma de inginer in chimie, dar si titlul de doctor. In total, Funeriu are 5 tipuri de studii, pentru care nu s-a facut echivalarea in sistemul educational romanesc pe care il reprezinta.Pentru a obtine echivalarea, el ar fi trebuit sa depuna la Centrul National de Recunoastere si Echivalare a diplomelor, un dosar cu urmatoarele acte: o cerere scrisa, situatia scolara si diploma de bacalaureat cu o stampila speciala, numita Apostila de la Haga. Daca ar fi facut acest lucru, studiile i-ar fi fost echivalate in doar 30 de zile.

Alina Olteanu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii