Previziuni optimiste pentru industria locala de telecom   octombrie 4th, 2010

Foto: compania

foto: compania

Seful Diviziei de business Romtelecom, George Makowski, estimeaza o crestere a industriei locale de profil in 2011. Serviciile si produsele axate pe nevoia de reducere a costurilor companiilor vor majora vanzarile principalilor operatori din telecomunicatii.

Situatia economica dificila si deci­ziile politicienilor au fost principalii factori care au in­fluentat comportamentul com­pa­niilor si in privinta con­­sumului de servicii de telefonie, informeaza financiarul.com. Operatorii sunt pusi in fata unei mari provocari, aceea de a concepe produse si ser­vicii care vin acum in sprijinul nevoilor agentilor economici.

Potrivit directorului executiv co­mercial pe segmentul de business, Romania este una dintre cele mai agresive piete, unde pretul este principalul factor decizional care sta la baza alegerii furnizorului de telefonie. Concurenta acerba a preturilor operatorilor locali de telecomunicatii a dus si la aparitia ofertei comune intre Rom­tele­com si Cosmote. Makowski spune ca acum Romtelecom poate concura cu Orange si Vodafone, a caror cota de piata s-a situat in 2009 la 37,8% si, respectiv, 33,2%.

Acesta mentioneaza ca, pe anumite segmente, s-a observat o scadere a consumului de voce cu 20%-25%, diminuare compensata insa de o crestere a vanzarilor pe seg­men­tul de date. (16:36)

A.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii