Reguli absurde in spitale, dupa tragedia de la Maternitatea Giulesti   octombrie 4th, 2010

Anumite sectii sunt in afara spitalului, timpul de deplasare fiind mai mare de 2 minute (foto: papuravoda.ro)

Tragedia de la Maternitatea Giulesi a declansat o serie de schimbari in sistemul de sanatate. Insa, anumite hotarari luate de autoritati duc la crearea unor situatii absurde. Ministerul Sanatatii a anuntat deblocarea a aproximativ 2.300 de posturi, jumatate dintre acestea fiind destinate asistentilor medicali. Asta in conditiile in care, necesarul la nivel national este dublu. Astfel ca, la Spitalul Filantropia din Craiova, asistentele nu pot lipsi de langa copii mai mult de doua minute.

Printre atributiile oficiale ce privesc siguranta bolnavului, cadrul medical „nu paraseste sectia decat pentru satisfacerea necesitatilor fiziologice si pentru indeplinirea altor sarcini de serviciu precum: insotirea pacientului la analize, ridicarea condicii de la farmacie sau transportarea in laborator a produselor biologice recoltate de la bolnavi”. Singura problema este aceea ca anumite sarcini de serviciu trebuie indeplinite si la peste doi kilometri distanta, iar timpul in care asistenta poate fi plecata este de doar 2 minute, noteaza Adevarul.

„Desi nu scrie in fisa postului, ni s-a spus ca nu avem voie sa lipsim mai mult de doua minute si trebuie sa lasam inlocuitor. Ne-a venit sa radem, dupa aceea sa plangem. De unde inlocuitor, cand pe sectie suntem doua asistente? Sa ne fereasca Dumnezeu sa ne trezim cu 7-8 gravide care nasc in acelasi timp”, a declarat o asistenta.

In plus, anumite sectii se afla in afara spitalului, iar timpul necesar deplasarii depaseste limita impusa. Astfel, pentru a ajunge la farmacia pentru copii, asistentele trebuie sa mearga la Sectia de Pediatrie a unitatii medicale, aflata la aproape trei kilometri distanta. La fel, personalul medical ar trebui sa lipsească cel putin 20 de minute pentru a ajunge la cabinetele de la ambulatoriul de specialitate sau la laborator.

Citeste mai departe AICI

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii