Trei adulti din patru au deficit de magneziu – VEZI SIMPTOME   octombrie 4th, 2010

Deficitul de magneziu este mai accentuat la femei (Foto: adevarul.ro)

Statisticile arata ca trei adulti din patru au un aport insuficient de magneziu, fapt care poate conduce  la astenie, crampe musculare sau nervozitate, scrie evz.ro.

Deficitul de magneziu este un fenomen care se intalneste peste tot in lume, la toate varstele, fiind mai accentuat la femei. Multa lume sufera de deficit de magneziu chiar din cauza conditiilor in care lucreaza. Una dintre cauzele principale  este alimentatia necorespunzatoare pe fondul unei solicitari crescute a organismului, determinata inclusiv de stres. Cu cat stresul este mai mare, cu atat se pierde mai mult magneziu. De asemenea, o absorbtie intestinala deficitara poate duce la scaderea nivelului de magneziu din organism.

Expunerea profesionala la materiale grele, precum plumbul, continua sa fie o cauza importanta de imbolnavire, iar saturnismul (intoxicatie cu plumb) este cea mai frecventa boala profesionala din tara noastra. Plumbul are un efect toxic asupra metabolizarii elementului magneziu in organism, inhibind absorbtia acestuia.

Simptomele deficitului de magneziu sunt nervozitate, iritabilitate, oboseala, tulburari minore de somn, manifestari de anxietate, iar in cazul persoanelor cu o activitate fizica mai intensa, crampe musculare si furnicaturi.

Un adult are nevoie, zilnic, de 6 miligrame magneziu pe fiecare kilogram-corp. Femeile insarcinate sau cele care alapteaza, oamenii care sint expusi efortului fizic sau stresului intens, au nevoie de cite 10 miligrame pe fiecare kilogram-corp.

Nici magneziul concumat in exces nu face bine organismului, insa. In cazuri mai severe se ajunge la anestezie si chiar paralizie, depresie respiratorie, coma si asistolie, cu precadere la pacientii cu insuficienta renala.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii