Bulgaria negociaza cu Georgia tranzitul gazului   octombrie 5th, 2010

Foto: neomania.ro

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarat luni, dupa o intalnire cu omologul sau georgian Nikoloz Ghialuri, ca tara sa negociaza cu Georgia tranzitul anual a doua miliarde de metri cubi de gaz din Azerbaidjan, informeaza NewsIn, citand Sofia News Agency.

„Bulgaria vrea sa cumpere gaz natural lichefiat din Azerbaidjan via Georgia si Marea Neagra”, a spus Borisov.
La randul sau, ministrul bulgar al Economiei, energiei si transportului, Traicio Traikov, a precizat ca, in prezent, se duc negocieri cu Georgia, pentru a asigura tranzitul a doua miliarde de metri cubi de gaz anual, prin compania bulgara de gaz Bulgargaz.

Nave scumpe


Traicio Traikov a afirmat ca in cursul vizitei sale in Statele Unite, din luna septembrie, s-a intalnit cu reprezentanti ai unei companii americane care se ocupa cu transportul gazului natural lichefiat cu nave, aminteste Sofia News Agency.
Ministrul Economiei a explicat ca infrastructura pentru comprimarea gazului natural costa de 10 ori mai putin decat conductele, insa navele sunt scumpe.
El a adaugat ca reteaua georgiana de tranzit a gazului trebuie extinsa si reabilitata.
„Pana in 2012, Bulgaria spera sa aiba un sistem functional de tranzit al gazului din Azerbaidjan, via Georgia si Marea Neagra, una dintre optiunile pentru sursele diversificate de gaz natural”, a afirmat ministrul Economiei. (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii