Vom cheltui mai multi bani pe intretinere si mai putini pe mancare   octombrie 5th, 2010

Cheltuielile pentru intretinere au ajuns la 13,5% din venit (foto: agenda.ro)

Cea mai mare parte a veniturilor incasate de romani se duc pe plata intretinerii. Factura la intretinere a devenit, in ultimii ani, o adevarata obsesie, iar preocuparea pentru aceasta categorie de cheltuieli incepe chiar s-o eclipseze pe cea legata de hrana.

Suma alocata pentru plata utilitatilor a crescut considerabil, in timp ce pentru hrana romanii aloca tot mai puţtn din venituri, relateaza Adevarul.

Asta reiese chiar din anchetele referitoare la bugetele familiilor realizate trimestrial de Institutul National de Statistica (INS). Datele raportate, referitoare la veniturile si consumul gospodariilor in trimestrul al doilea din 2010, arata ca, in anii trecuti, cheltuielile pentru intretinerea casei detineau o pondere de aproximativ 12-12,5% in totalul veniturilor. Acum aceasta a ajuns la 13,5%. In acelasi timp, ponderea cheltuielilor cu alimentele a scazut usor, de la 36,8% din venituri anul trecut la 36,2% in 2010.

Pe langa intretinerea locuintei si alimentele necesare traiului de zi cu zi, familiile au mai avut de suportat cheltuieli inevitabile cum ar fi cele legate de transport, telefon, cablu-TV, imbracaminte sau sanatate. Cel mai mult au crescut cheltuielile cu abonamentul de transport, in timp ce cheltuielile legate de comunicatii au scazut nesemnificativ.

Citeste mai multe AICI

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii