Gabriel Garcia Marquez revine cu o noua carte   octombrie 6th, 2010

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, laureat al premiului Nobel, va publica pe 29 octombrie o noua carte, intitulata „Yo no vengo a decir un discurso” (“Nu vin sa tin un discurs”), o compilatie de texte concepute pentru a fi citite in public, scrie AFP, preluata de france24.fr.

Titlul noii lucrari aminteste de obsesia lui Garcia Marquez pentru cuvantarile publice, obsesie pe care scriitorul si-a exprimat-o de-a lungul intregii sale cariere.

“Citind aceste discursuri”, spune autorul intr-un comunicat emis de editura Mondadori, “ imi dau seama cum m-am schimbat si cum am evoluat ca scriitor”.

Cartea va cuprinde 22 de texte, de la un discurs scris de Garcia Marquez in 1944, pe cand era elev de liceu, pana la unul  tinut in 2007, in fata regelui Spaniei.

In 1972, cand a castigat premiul literar “Romulo Gallegos” pentru “Un veac de singuratate”, scriitorul a declarat ca face “doua dintre lucrurile pe care imi promisesem mie insumi ca nu le voi face niciodata: sa primesc un premiu si sa tin un discurs”.

Zece ani mai tarziu, Gabriel Garcia Marquez a citit la ceremonia de decernare a premiului Nobel un discurs intitulat “Singuratatea Americii Latine”, care avea sa devina unul dintre textele de referinta ale operei sale literare.

Potrivit comunicatului emis de editura, lucrarea va fi lansata simultan in America Latina si in Spania.

“Yo no vengo a decir un discurso”  este prima carte publicata de Garcia Marquez din 2004, atunci cand a lansat “Amintirile curvelor mele triste”.

A. S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii