IPP: 25 de deputati, suspectati ca si-au angajat rude   octombrie 6th, 2010

foto: realitatea.net

Institutul pentru Politici Publice a prezentat miercuri o lista de 25 de deputati din legislatura trecuta care au angajat la birourile teritoriale persoane care poarta acelasi nume ca si ei, foarte posibil rude. IPP a solicitat informatii Parlamentului despre modul cum sunt cheltuiti banii publici intre 2006-2009, dar a primit datele de la conducerea Camerei Deputatilor numai dupa o actiune in judecata.

Potrivit analizei IPP, Marian Sarbu l-a avut ca angajat la biroul parlamentar pe Catalin Sarbu, pentru 14 luni. Un alt caz este cel al social-democratei Aura Vasile care l-a angajat pe Traian Vasile, cu un salariu mediu de 3000 de lei in perioada monitorizata. De asemenea, pe lista IPP, de deputati care au angajat persoane cu acelasi nume ca al lor se mai afla Marcu Tudor (PRM), Razvan-Petrica Bobeanu (PSD), Catalin Ovidiu Buhaianu (PDL), Daniela Buruiana (PRM), Liviu Campanu (fost PNL, actualmente senator UNPR-ist), Filonas Chis (PSD), Olguta Cocrea (PRM si apoi independenta), Emilian Cutean (PSD), Vladimir Farsirotu (PRM), Gheorghe Firczak (minoritati), Mircea Grosaru (minoritati), Valentin Iliescu (PDL, actualul ministru pentru relatia cu Parlamentul, care a avut-o ca angajata pe Madalina Iliescu), Marius Iriza (PRM), Kerekes Karoly(UDMR), Radu Lambrino (PDL), Ghervazen Longher (minoritati), Anca Petrescu (PRM), Adrian Moisoiu (PRM), Mihai Radan (minoritati), Ioan Aurel-Rus (PRM), Merka Adrian Miroslav, Mihaela Adriana Rusu (PSD) si Mihai Sandu Capra (PNL).

Cei mai generosi parlamentari cu angajatii lor au fost Aura Vasile si Adrian Severin, cu 5.414 de lei si, respectiv, 3.273 de lei pe luna. (EN)

Deputatii care au cheltuit cele mai mari sume cu angajatii si colaboratorii sunt Ionesie Gheorgheni (PD, ulterior PDL) din Caras Severin, cu 4 angajati pentru care a platit in total 94.175 de lei, Calin Popescu Tariceanu, care a cheltuit cu cei 4 angajati 92.297 de lei, si Eugen Nicolicea, care i-a platit pe cei patru angajati cu 88.857 de lei.

Cei mai multi angajati au fost in birourile parlamentare ale lui Liviu Campanu (fost liberal, actual UNPR) si ale lui Ion Minzana (PC), fiecare cu noua persoane. Cate sapte angajati au avut Kelemen Hunor(UDMR), Ioan-Aurel Rus (PRM), Marian Sarbu (ex PSD, actualmente UNPR-ist) si Lia Olguta Vasilescu (PSD).

Deputatii au platit pentru persoanele angajate la birourile lor 2,7 milioane de euro, adica un salariu mediu de 700 de lei pe luna.

IPP a castigat un proces similar si cu Senatul, insa Camera superioara a Parlamentului nu a pus la dispozitie informatiile respective pentru ca decizia Tribunalului nu a fost publicata.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii