Vatican: Intalnire cordiala intre Sarkozy si Papa   octombrie 8th, 2010

lemonde.fr

Papa Benedict al XVI-lea si presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy s-au intalnit la Vatican, seful statului facandu-i capului Bisericii Catolice o vizita de curtoazie, informeaza Le Monde.

Intalnirea dintre Nicolas Sarkozy si purtatorul cheilor Sfantului Petru are loc la cateva saptamani de la tensiunile aparute intre cele doua parti dupa decizia guvernului de la Paris de a desfiinta taberele ilegale de romi si de a-i repatria pe acestia.

Aflat la a doua vizita la sediul Sfantului Scaun de la inceputul mandatului sau cincinal, Nicolas Sarkozy a fost intampinat de Papa cu un salut exprimat in limba franceza, dupa care cei doi s-au retras in biblioteca Vaticanului pentru o discutie privata care a durat aproximativ 30 de minute.

„Sunt extrem de fericit sa va revad”, i s-a adresat gazdei seful statului francez. „Am pastrat o frumoasa amintire despre Franta la vizita pe care am facut-o acolo in 2008”, i-a raspuns Sfantul Parinte.

Dupa discutiile avute intr-un cadru intim, Sarkozy i-a prezentat gazdei pe membrii delegatiei care l-au insotit la Vatican, dupa care cei doi au facut un traditional schimb de cadouri.

Sarkozy i-a oferit Papei o editie rara a cartii de capatai a lui Chateaubriand, „Geniul crestinatatii”, precum si romanul „Memorii de dincolo de mormant”, carte autobiografica a aceluiasi autor. In schimb, Sfantul Parinte i-a daruit presedintelui francez un portelan si o gravura reprezentand Piata Sfantului Petru.

Pe data de 22 august, cateva zile mai tarziu de la expulzarea de catre Franta a aproximativ 200 de romi catre Romania si Bulgaria, Papa Benedict  al XVI-lea a declarat, direct in limba franceza, ca „este necesar sa acceptam diversitatea umana, care este un lucru extrem de legitim si de normal”, cuvinte care au starnit oarecare iritare la Paris, in special in zona extremei drepte. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii