Actele masinilor ar putea fi securizate   octombrie 12th, 2010

Foto: rafaeludriste.blogspot.com

Sistemele electronice ale hotilor de autoturisme de lux i-au lasat in urma pe politisti la capitolul dotare. De aceea, securizarea documentelor de identitate ale masinilor ar putea fi o solutie, spun oamenii legii.

Numarul mare de limuzine furate in ultimii ani i-a alarmat pe sefii politiilor din mai multe capitale europene. Potrivit Evenimentului Zilei, acestia s-au intrunit la Bucuresti, zilele trecute, ca sa discute despre solutiile care ar putea duce la stoparea furturilor. Prima solutie propusa a fost securizarea actelor, pentru ca hotii sa nu le mai poata falsifica.

Urmatoarea problema discutata a fost cea legata de faptul ca persoanele care fura masini s-au dotat cu aparatura electronica de ultima generatie, cu ajutorul careia intra pe frecventele sistemelor de alarma ale masinilor si le pot debloca. O posibila rezolvare pentru aceasta situatie este instalarea de siteme GPS pe toate autoturismele care ies din fabricatie, dar si de sisteme de blocaj la pornire si de CIP-uri pe toate componentele masinilor.

O alte solutie, pentru reducerea furturilor, ar fi instalarea de camere video pe strazile aglomerate si in locurile in care se comit cele mai multe astfel de infractiuni. Un sistem de acest gen s-a dovedit a fi foarte bun pentru Praga si alte cateva capitale europene. Sefii de politie de acolo au declarat ca, dupa ce au adoptat această masura, numarul infractiunilor a scazut chiar si cu 30%.

V.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii