Conducerea Senatului a aprobat infiintarea comisiei de ancheta privind afacerile Daimler   octombrie 12th, 2010

adevarul.ro

Biroul Permanent al Senatului a aprobat miercuri infiintarea unei comisii de ancheta care sa analizeze legalitatea tranzactiilor incheiate intre autoritatile publice din Romania si concernul Daimler AG. Aprobarea BP a venit la solicitarea senatorului conservator Dan Voiculescu, informeaza un comunicat al PC, citat de NewsIn.

Voiculescu ceruse, in calitate de vicepresedinte al Senatului, informatii din partea Procurorului General al SUA privind afacerile Daimler in Romania. Acesta a raspusn insa ca  o astfel de solicitare trebuie sa vină din partea omologilor romani. In aceste conditii, Voiculescu i-a adresat o scrisoare ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, prin care i-a cerut sa intervina in acest caz. Intre timp, fostul presedinte al PC a anuntat ca va cere Senatului demararea unui comisii de ancheta pe aceasta tema.

Dupa cum aminteste NewsIn, concernul Daimler AG a fost sanctionat de Departamentul de Justitie al SUA ca urmare a mituirii unor oficiali guvernamentali din mai multe state, inclusiv din Europa. Potrivit unor informaţii aparute in presa internationala, exista suspiciunea ca si Romania s-ar afla pe lista tarilor in care Daimler a oferit mita, dupa ce Primăria Generala a Municipiului Bucuresti a achizitionat in 2007 mai multe autobuze Mercedes. Comisia de ancheta solicitata de Dan Voiculescu ar urma sa verifice legalitatea achizitionarii acestor autobuze, in timpul mandatului de primar general al Capitalei al democrat-liberalului Adriean Videanu.

Alina Olteanu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii