Surprinzatoarele profetii ale miliardarului Catarama   mai 5th, 2011

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Afaceristul Viorel Catarama, unul dintre cei mai vechi magnati post-revolutionari si printre putinii care a reusit sa isi pastreze neintrerupt acest statut timp de 21 de ani, face profetii surprinzatoare, legate de viitorul apropiat, intr-o declaratie data azi Inpolitics.

Profund ancorat in economia reala, regele mobilei de la noi poate fi considerat mai putin un exaltat si mai mult un pesimist, prin estimarile legate de viitor, atunci cind se aventureaza sa le faca. De la izbucnirea crizei economice mondiale, afaceristul s-a aratat in mai multe rinduri rezervat fata de optimismul guvernantilor, avertizind ca situatia e mai dramatica decit este prezentata oficial.

Iata, insa, ca astazi, el pronosticheaza revenirea prosperitatii in viitorul foarte apropiat, mai precis din luna septembrie, fara ca asta sa insemne – atentie! – finalul crizei, in ansamblu. O profetie aparent economica, dar, in realitate, una profund politica, dupa cum veti vedea.

Mai precis, Catarama afirma, pentru Inpolitics, ca, din informatiile si analizele pe care le detine, incepind cu luna septembrie, actuala guvernare va da drumul unei serii consistente de masuri menite sa creeze românilor impresia revenirii bunastarii de dinaintea crizei: ”Ma refer in primul rind la reluarea spectaculoasa a creditarii de catre banci, nefiind exclus sa se ajunga din nou chiar si la celebrele credite doar cu buletinul. E vorba de o actiune care va angrena toate bancile de la noi si care, probabil, e pregatita din timp pentru acel moment. Pe de alta parte, se va recurge la majorari de pensii si salarii ale bugetarilor, chiar daca se va recurge la banii FMI pentru acest lucru si, nu in ultimul rind, se vor lansa din nou obligatiuni de stat pentru a se atrage bani din exterior. Totul va fi facut pentru stimularea puternica a consumului si pentru nasterea iluziei ca ce a fost mai rau a trecut, gratie eforturilor actualei guvernari. Personal, sunt convins ca se vor arunca pe masa, in numele acestei strategii, sume impresionante de bani, adunate din timp” afirma Catarama.

El explica faptul ca ”Pentru PDL, este crucial sa procedeze astfel, este singura strategie pe care o mai poate aplica – si o va face – pentru a recupera procentele din sondaje. La fel de important este ca masurile sa demareze in aceasta toamna, pentru ca resimitirea efectelor la nivelul populatiei va inghiti citeva luni bune si e nevoie ca romanii sa constientizeze cat mai clar ca totul se datoreaza guvernarii. Daca s-a demara aceasta operatiune anul viitor, ar exista riscul ca ea sa nu apuce sa-si produca efectele inainte de alegeri”, mai spune afaceristul.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

mai 5th, 2011 at 19:41
d-usa-atlanta spune:

Sa dea Dumnezeu sa fie asa ! Le luam frumusel banii si de votat ii vom vota pe ceilalti.PD-l-ul este terminat.Nu ne luam decat ceea ce au taiat abuziv portocalii.Profetia mea,PD-l va fi ca PNTCD.

mai 7th, 2011 at 05:14
Huhu spune:

Sa fie cum zici, Atlanta!

mai 9th, 2011 at 13:50
noname spune:

Si dupa alegeri trebuie judecati si executati.