Jurnal de senator   februarie 15th, 2013

Dupa ce m-am intalnit, la primaria din Baleni, cu mai multi localnici, in prezenta primarului si a vicepresedintelui Consiliului Judetean, am vizitat biserica Sfantul Ioan Botezatorul, pictata de Gheorghe Tattarescu. Acest monument istoric are nevoie de restaurare. In prealabil, insa, este necesara repararea acoperisului. Nu am promis nimic, pentru ca inca nu stiu ce pot efectiv sa fac. Am promis ca, dupa ce ma interesez, ii voi da parintelui un raspuns.

La intalnirea cu locuitorii comunei, cei mai multi, fermieri, au fost discutate lucruri importante, vitale chiar pentru ei, legate de: constructia unui mare depozit de legume, distributia de carduri de producatori, stabilirea de locuri dedicate in piete, tarifele foarte mari pe care trebuie sa le plateasca celor care administreaza pietele, programul de irigatii, costurile foarte ridicate ale combustibililor utilizati.

La intalnirea cu mine s-a prezentat si domnul Nicolae Gheorghe , directorul Liceului Tehnologic, liceu care numara 1.400 de elevi. Acest liceu are o nevoie vitala de ateliere. Constructia si implicit finantarea acestora au inceput in 2007 dar in prezent doar fundatiile sunt gata. Vicepresedintele Consiliului Judetean, domnul Gabriel Grozavu, a promis ca se va interesa sa vada in ce masura, in acest an, vor putea fi puse la dispozitie fonduri pentru terminarea constructiei, dupa care eu voi face demersurile necesare la Ministerul Educatiei. Este pacat sa nu fie terminata aceasta lucrare, tinand seama si de faptul ca, intre timp, intreaga aparatura a sosit si se degradeaza.

Cu cetatenii comunei I.L. Caragiale si alaturi de primarul Adrian Nastase. Coincidenta de nume. Problemele sunt extrem de multe, nu le mai enumar, voi reveni asupra lor pe masura ce le voi rezolva. De remarcat faptul ca primarul a stiut sa faca o exceptionala sintetizare a acestora iar ceea ce a propus tine cu adevarat de activitatea unui senator.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii