Jurnal de senator   iunie 20th, 2013

Marti (11 iunie) – vineri (14 iunie)

In Parlament au fost dezbatute si adoptate proiectele de legi planificate, in cazul a doua dintre ele pronuntandu-ma si eu in plen. Au urmat, tot marti, dar si miercuri, sedinte intense de lucru, atat in Comisia pentru Cultura si Presa, cat si in Comisiile reunite de Cultura sau mixte Cultura-Externe.

Au fost lansate pe piata si primele zvonuri privind iminenta mazilire a lui Andrei Marga din functia de presedinte ICR.

Am continuat intens, muncind inclusiv vineri, procesul de definitivare a legii cinematografiei si industriei cinematografice, act normativ asumat de un numar din ce in ce mai mare de senatori. Pentru a nu lasa descoperite anumite articole ale legii, care ar putea starni controverse, am avut discutii inclusiv cu specialisti ai Ministerului Culturii.

In colaborare cu reprezentantii Consiliului National al Audiovizualului, la sediul institutiei, am inceput analizarea, punct cu punct, a unei legi care si ea ar trebui adoptata si completata in raport cu exigentele democratiei, normele Uniunii Europene, dar si cu spectaculoasele evolutii din domeniul mass-mediei electronice.

 

Luni (17 iunie)

La Parlament s-a consumat, in Comisiile Comune de Cultura si politica externa, un moment dramatic si fara precedent in istoria Parlamentului Romaniei, in care intreaga conducere a unei institutii importante, cum este ICR, a fost propusa pentru demitere dintr-un motiv becisnic: nedepunerea la timp a raportului de activitate. De fapt a fost o decizie politica, vizand indepartarea carturarului Andrei Marga de la sefia ICR.

 

Marti (18 iunie)

In plenul Parlamentului s-a luat si decizia finala. Tot marti, am reusit sa trec cu bine prin Comisia pentru Cultura un amendament pe care l-am facut la legea sarbatoririi limbii romane, in sensul metodologiei prin care acest act normativ va fi pus in opera.

Incepand de marti dupa amiaza pana miercuri seara am facut parte din grupul celor circa 80 de senatori care – premiera la nivel national – s-au deplasat in judetul Constanta pentru a se intalni cu cei mai multi dintre primari, pentru a vizita o statiune agricola ultramoderna, herghelia de la Mangalia si centrala nucleara de la Cernavoda. Ne-am intors cu un intreg dosar, care va putea fi trasformat in numeroase initiative legislative de interes national.

Presa basista a semnalat faptul ca 80 de parlamentari s-au distrat pe litoral pe bani publici. Este neadevarat. Nu a fost cheltuit nici macar un leu din banii publici si asta in ciuda faptului ca deplasarea noastra nu a fost in interes personal si nici in scop recreativ-distractiv, ci pur si simplu in interes public.

 

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii