Jurnal de senator   iunie 30th, 2013

Vineri – 21 iunie

Am depus un amendament la regulamentul desfasurarii sedintelor in plenul celor doua camere, prin care am solicitat ca ordinea de zi sa ne fie comunicata cu o saptamana inainte. Altfel vom continua sa votam mecanic, fara sa avem timpul necesar pentru a studia actele normative. Din pacate, in Romania, caz unic in Europa, ordinea de zi ne este comunicata, cu ultimele modificari, uneori cu o ora inaintea sedintelor de plen.

Marti – 25 iunie

La Comisia de Cultura il audiem si-l validam pe noul presedinte al Institutului Cultural Roman, in persoana domnului Lilian Zamfiroiu. Ma numar printre cei care sustin candidatura acestuia, in ciuda faptului ca-i pastrez o stima nestirbita profesorului Marga.

Are loc sedinta de plen la Senat in care iau cuvantul de doua ori. A doua oara chiar in legatura cu un amendament facut de mine la legea sarbatoriri limbii romane. Am avut aviz negativ de la Guvern, dar si de la Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor. In plen, Puiu Hasotti, liderul grupului liberal, sustine respingerea amendamentului meu. Se voteaza. Impotriva amendamentului voteaza Puiu Hasotti si Ilie Sarbu, liderul grupului PSD. Disciplinati senatori. Pentru a nu contrazice cumva Guvernul. Si, cu toate astea, amendamentul trece. Il voteaza aproape toti senatorii liberali, in frunte cu Crin Antonescu, aproape toti senatorii PSD, dar si opozitia.

Joi – 27 iunie

In plenul Camerelor reunite, solicitarea mea de a avea ordinea de zi cu o saptamana mai devreme a fost respinsa. Regretabil. In acest fel autoritatea Parlamentului va continua sa fie periculos de scazuta.

Vineri – 28 iunie

Particip la Biroul Politic PNL unde au loc discutii extrem de importante, se iau si decizii la fel de importante, referitoare la referendumul pentru Constitutie si pozitia PNL fata de Partidul Conservator.

Sambata – 29 iunie

Am mai multe intalniri politice cu reprezentanti de marca ai PNL si PSD.

Duminica – 30 iunie

Ma deplasesze in zona Moreni, in localitatea Iedera, pentru a participa la festivalul “Iedera, un colt de rai”. Acolo ma voi intalni cu Lorelei, care va incerca sa castige concursul.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii