Jurnal de senator   octombrie 29th, 2013

Sambata si duminica – 26 – 27 octombrie

Lucrand intens, impreuna cu cativa colaboratori apropiati, am reusit sa finalizez, in prima formula, tezele noi Legi a audiovizualului pe care luni dimineata le-am pus la dispozitie, asa cum am promis, tuturor celor interesati si, evident, membrilor CNA si membrilor celor doua Comisii de cultura ale Parlamentului. Am reusit sa continui schitarea noii legi, tinand cont de continutul tezelor. Evident, voi astepta toate observatiile la teze pentru a le elabora intr-o formula definitiva, dupa care imi voi consacra cea mai mare parte a timpului redactarii proiectului de lege.

Am facut si un comunicat in acest sens si m-am bucurat sa vad ca el a fost preluat de agentiile de stiri si de presa.

Luni – 28 octombrie

Incepand de la ora 13.00, in studioul de la Senat, am fost prezent la dezbaterea politica organizata de Realitatea TV, iar de la ora 14.00 m-am aflat in sala rezervata Grupului senatorial PNL, unde ne-am pus de acord asupra actelor normative care urmau sa fie dezbatute in plen.

In plenul Senatului, am adoptat actele normative inscrise pe ordinea de zi, exceptandu-le, fireste, pe cele pe care am luat decizia sa le respingem.

Seara am fost prezent la dezbaterea de la Antena 3, organizata de Razvan Dumitrescu.

Marti – 29 octombrie

Ziua a inceput pentru mine devreme, in plenul Senatului, unde am fost prezent incepand de la ora 9.30. In cazul unui act normativ, promovat de un senator liberal si vizand o mai mare transparenta in modul in care se iau deciziile autoritatilor locale, s-a format o noua majoritate parlamentara. Legea a trecut, desi a primit aviz negativ de la Guvern, iar senatorii PSD au votat impotriva. La ultimul punct inscris pe ordinea de zi am luat de mai multe ori cuvantul, iar legea respectiva a fost, pentru a doua oara, blocata. Este vorba de ordonanta de urgenta a Guvernului prin care DNA ar urma, finalmente, sa se transforme intr-un puternic serviciu secret, neaflat sub controlul vreunei institutii. Din pacate, pana cand se va gasi o solutie legislativa, sper eu de respingere, ceea ce presupune, fiind lege organica, aproape 90 de voturi, ordonanta de urgenta isi produce efectele si, practic, vedem cum sub ochii nostri se naste un nou serviciu secret. Incepand de la ora 13.30, la Comisiile reunite de cultura si politica externa, am audiat, interogat si validat o parte din noua conducere ICR. Incepand de la ora 15.00, a avut loc o intalnire a tuturor parlamentarilor PNL cu prim-vicepresedintele partidului, Klaus Iohannis, pe tema proiectului descentralizarii.

Putin mai tarziu, am constatat ca am avut dreptate atunci cand am repetat insistent ca exista prevederi neconstitutionale in Codul insolventei. Curtea s-a pronuntat in acest sens.

Incepand de la ora 21.00 voi participa la emisiunea „Realitatea la raport”, moderata de Andreea Cretulescu, la Realitatea TV.

senatul_romaniei 2

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii