Minciuni pe banda rulanta   august 25th, 2009

 

 Latul se strange. Administratia Prezidentiala are doua reactii contradictorii. Un comunicat laconic, care dezminte acuzatiile pe care le-am lansat pe acest site, si anunta ca vor urma “si alte intoxicari”. O declaratie a domnului Fota, consilier prezidential pentru Aparare, care solicita trei zile pentru ca Institutia Prezidentiala sa ofere un raspuns. Si atunci, se pune intrebarea: avem sau nu un raspuns din partea sefului statului? Nu cumva peste trei zile, in locul procesului pe care ma asteptam sa mi-l intenteze, voi primi, in calitate de jurnalist, cuvenitele multumiri? Aflat undeva in Turcia, colonelul in rezerva, Cornel Purcarea, care in trecut a lucrat pentru serviciul secret de la Aparare, raspunzand chiar de zona Africa, intra intr-un amplu dialog cu invitatii prezenti in studioul Antena 3. Ofera nenumarate amanunte despre un singur vapor, Stella Mary, descarcat la terminalul Maersk, din zona libera Agigea, in ziua de 16 ianuarie anul curent. Recunoaste ca, in total, substantele explozive si munitia au fost incarcate pe cinci vapoare, dar precizeaza ca patru au fost descarcate in Bulgaria si doar unul in Romania. Purcarea afirma ca marfa a cantarit 1630 de tone, in 85 de containere si a fost transportata la Babeni cu 105 camioane, timp de o luna. In premiera, spune ca au existat si obuze. Afirma, in mod repetat si detaliat, ca atat serviciile secrete au stiut de acest transport, cat si Mircea Basescu, cu care a purtat mai multe convorbiri fata in fata si telefonice, care, probabil, au fost monitorizate. Conform lui Cornel Purcarea, Mircea Basescu a asigurat descarcarea containerelor, punand, in acest scop, la dispozitie utilajele necesare in baza unui contract. Pentru care a fost remunerat cu o suma pe care Purcarea nu si-o mai aminteste. In acelasi timp, insista asupra faptului ca Mircea Basescu nu cunostea continutul containerului. Intrucat, in atentionarea Interpol Belgia, pe care o fac astazi publica, precum si in alte documente de acelasi fel, se face referire la doua state africane, Angola si Congo, ca destinatii ale unor transporturi de arme reambalate la Babeni si a unor sume de bani in beneficiul unei miscari teroriste UNITA, cred ca nu este lipsita de interes precizarea pe care o fac acum, legata de competentele domnului Purcarea. Acesta este autor a doua ample lucrari de specialitate, cartile intitulate “Operatiuni militare internationale in spatiul african”, in doua volume, si “Legitimitatea operatiunilor militare, altele decat razboiul”.

            Intr-un mod cu totul si cu totul surprinzator, intr-o ampla depesa Rompress, Mircea Basescu face declaratii conform carora nu numai el, ci toata lumea din zona, a stiut care este continutul containerului. Mai mult, Mircea Basescu vorbeste de mai multe vapoare cu armament, care au fost, treptat, descarcate in zona libera, in imediata vecinatate a fabricii sale de procesare a puilor. In paranteza fie spus, si afacerea cu pui este tot de natura militara, beneficiara fiind armata americana. In acelasi timp, insa, spre deosebire de Cornel Purcarea, Mircea Basescu contesta faptul ca ar fi participat la descarcarea armamentului si ca ar fi avut un contract cu acesta. O observatie speciala: manipularea unor transporturi de exploziv este o operatiune speciala care necesita multa precautie. Ca atare, ea nu poate fi efectuata cu utilaje care nu au un certificat special, conform caruia ele intrunesc caracteristicile tehnice necesare pentru manipularea unor incarcaturi de exploziv. Daca utilajele lui Mircea Basescu beneficiaza de un asemenea certificat, atunci inseamna ca operatiunea a fost din timp pregatita. Daca nu, inseamna ca a fost si periculoasa si ilegala. Pentru ca, niciunde in lume, nu este permis ca utilaje destinate manevrarii de pui sa fie folosite la deplasarea obuzelor.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

august 25th, 2009 at 14:46
Bogdan spune:

Intr-o ampla depesa Rompress, Mircea Basescu face declaratii conform carora nu numai el, ci toata lumea din zona a stiut care este continutul containerului.

Comisarul Remulus Lăzăroaia, şef al Poliţiei Port Constanţa până în urmă cu câteva săptămâni: „Nu am auzit de nici un transport de muniţie ori de armament în perioada respectivă în Portul Constanţa, mai ales că, fiind vorba despre o cantitate atât de mare, de mii de tone, aş fi reţinut”. La rândul său, şeful IPJ Constanţa, comisarul şef Aurelian Zaheu, a declarat că „nu are cunoştinţă despre transportul respectiv”. (Mediafax)

august 25th, 2009 at 16:25
EVOLUTII IN SCANDALUL “TORPILA MIRCEA BASESCU” | www.sroscas.ro spune:

[…] Dupa izbucnirea scandalului “Torpila Mircea Basescu”, Cornel Purcarea, amintit in recentele dezvaluiri ale lui Rosca Stanescu, a dat o serie intreaga de declaratii pe mai multe posturi de televiziune si agentii de presa (http://www.antena3.ro/stiri/romania/cornel-purcarea-mircea-basescu-a-asigurat-utilajele-unei-afaceri-cu-munitie_78648.html sau http://www.realitatea.net/video_930742_cornel-purcarea–fost-sef-romagro–mircea-basescu-a-descarcat-containerele-cu-armament–dar-nu-stia-ce-se-afla-in-ele_597517.html). Declaratiile lui Purcarea au contrastat insa cu cele ale lui Mircea Basescu (http://www.ziua.ro/news.php?id=36889&data=2009-08-24  si http://www.realitatea.net/mircea-basescu–nu-l-am-informat-pe-fratele-meu-despre-intentia-de-a-intra-in-firma-desintco_597597.html), aspect evidentiat si detaliat in articolul “Minciuni pe banda rulanta” publicat marti de Rosca Stanescu pe site-ul sau (http://www.sroscas.ro/site/2009/08/25/minciuni-pe-banda-rulanta/). […]

august 25th, 2009 at 23:25
Toma necredinciosul spune:

Domnu Stanescu, va stiam om cu cap! Am petrecut si eu vreun sfert de secol in armata, am vazut si gainarii, dar si lucruri bune. Un singur lucru nu am vazut. Sa fie clar, ma doare undeva si de Iliescu, si de Constantinescu, si de Basescu. Dar va rog eu frumos, spuneti-mi si mie, ca sa nu mor prost, cum se poate face o… reambalare intr-o unitate militara si cam ce presupune asta? Haida-de, n-om fi toti romanii chiar asa de prosti cum ne crezi talica! Bravos dom Sorin, halal sa-ti fie! (asa ti-ar fi zis nenea Iancu). Mai bine apuca-te de munca, fa ceva folositor si nu mai imbrobodi „boborul”, ca esti ditamai omul in putere!

august 26th, 2009 at 01:23
Roxana spune:

Stimate domnule Sorin Rosca Stanescu
Incercand sa investighez cele postate de dumneavoastra cred ca am descoperit ceva interesant.
Va trimit link-urile
http://209.85.229.132/search?q=cache:r2Ev0Sb_tUoJ:www.jurnalul.informare.ro/%3Fid%3D%26id_editie%3D150+argirom+international+iosif+armas&cd=15&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

http://cssas.unap.ro/ro/pdf_publicatii/is4-5.pdf